De omgeving

De ligging van boerderijcamping Kogercamping is de ideale combinatie van rust en rumoer. Op zo’n 7 minuten fietsen ligt badplaats De Koog, in de zomer het bruisende hart van Texel. Hier vindt u een uitgebreid palet aan eetgelegenheden, winkels en terrasjes. Vanuit De Koog wandelt u zo het strand op. Luier heerlijk op een bedje aan de Noordzee of vlij neer bij één van de strandtenten.  

 

Close-up van duingras op het Texelse strand

Ontdek en beleef

Van de zomerse drukte merkt u weinig op de Kogercamping, omringd door bloemenvelden en natuurgebieden komt u hier volledig tot rust. Stap op de fiets en rijd via mooie routes naar de Nederlanden, Waal en  Burg, Muy of Slufter. Alle gebieden hebben hun eigen flora en fauna, ontdek alle verschillende vogelsoorten die Texel als hun (tijdelijke) thuis beschouwen. Voor een uitdagende activiteit stapt u op de fiets richting de vuurtoren. Na zo’n half uur trappen staat een Texels hoogtepunt op u te wachten; de 118 treden lange klim naar boven.  

Close-up van duingras op het Texelse strand
Pad naar de vuurtoren op Texel
Pad naar de vuurtoren op Texel

Texel tips

Op Texel horen we regelmatig dat het eiland Nederland in het klein is. Toch gaan dingen op Texel soms nét even anders dan op het vasteland. Wij delen graag een aantal Texel tips met u, zodat uw verblijf op het eiland vlekkeloos verloopt.  

Teso boot aan het varen naar Texel.

TESO

Een vakantie naar Texel begint zodra u de boot op stapt, het geluid van de wind en de meeuwen geeft u direct het eilandgevoel. De Texelse Eigen Stoomboot Onderneming (TESO) vaart dagelijks heen en weer tussen de veerhaven van Texel en Den Helder. Elk uur vertrekt er een boot heen en een boot terug, in het hoogseizoen is dat op sommige dagen zelfs elk halfuur. U kunt vooraf online een ticket kopen, dit is een retourticket.  

Meer informatie Meer informatie
Texelse bus geparkeerd voor Teso boot.

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer op Texel is een stuk simpeler dan in de rest van Nederland, er rijdt namelijk maar één vaste buslijn. Deze lijn rijdt van de veerhaven via Den Burg naar De Koog. Mocht u ergens anders naartoe willen, kunt u gebruik maken van de Texelhopper. Deze kleine busjes bestelt u online of telefonisch en betaalt u met uw reguliere OV.  

Meer informatie Meer informatie
Close-up van twee fietsende mensen in de bossen.

Fietsen huren

Een vakantie op het eiland is niet compleet zonder een flink stuk fietsen. Met het Texelse briesje mee of tegen vliegt u over één van de vele fietspaden. U kunt natuurlijk zelf uw fiets meenemen, maar het is ook mogelijk om deze te huren bij Van der Linden Fietsen in De Koog.  

Meer informatie Meer informatie
Zwarte achtergrond met witte letter P van parkeren.

Texelvignet

Parkeren op Texel is in de dorpen en bij de stranden betaald. Gaat u veel gebruik maken van deze parkeerplaatsen? Dan is het handig om een Texelvignet aan te schaffen. Dit vignet koopt u online en is geldig voor een dag, week of een heel jaar.  

Meer informatie Meer informatie